Hvilken ferdighytte bør du velge?

Ferdighytter

Mange drømmer om hytte på fjellet eller ved vannet. Hyttedrømmen kan noen ganger virke utilgjengelig på grunn av lange byggeprosesser, men en ferdighytte kan ofte spare deg for mye penger og venting.

 

Ferdighytte fra ferdighytteprodusent

Det finnes mange leverandører av ferdighytter. De fleste leverandørene tilbyr en rekke hyttemodeller som de kan levere. Vegger og større elementer av hytten blir da produsert ved en fabrikk før den settes sammen på tomten. Ofte kan en på denne måten få levert store deler av hytten på bare noen uker. 

Det er viktig å sjekke om hytteprodusenten er et seriøst selskap og leverer det de skal. Sjekk gjerne produsenten på velghytte.no, eller hør med venner og bekjente.

Hytteleverandørene opererer med mange ulike priser. Sjekk nøye opp i hva du får for det du betaler. De fleste viser pris fra ferdig planert tomt. Noen har egne priser for råbygg og nøkkelferdig, mens andre også kan levere byggesett. Det er også varierende hvor omfattende en definerer nøkkelferdig. Gjør en grundig jobb med å finne ut hva som er inkludert. Pass også på at du ikke tar unødvendige besparelser på noe du kommer til å angre på. Ofte er det mye dyrere å oppgradere i etterkant. 

Alt i ett

Noen ferdighytteprodusenter har samarbeid med utbyggere i ulike regioner. Da kan du bestille hytte og tomt fra samme leverandør, og er du heldig med leverandøren vil det kreve minimalt med oppfølging. I mange tilfeller vil det likevel være lurt å følge prosessen tett, for å sørge for å få det slik du vil, og unngå ubehagelige overraskelser underveis i prosessen. 

Byggmester

Noen ganger kan det lønne seg med en lokal byggmester. Spesielt dersom du har store krav til egne tilpasninger. En ferdighytte kan tilpasses på mange måter, men blir det for mye kan det være lurt å sjekke om en byggmester kan gjøre jobben direkte på stedet. Da gjerne i samarbeid med en arkitekt. 

Fremgangsmåte

Her er stegene du bør følge fra idé til ferdig hytte:

  • Velg ditt hyttefelt. På Velghytte.no kan du se hvilke felt som passer for deg.
  • Kjøp en tomt (eventuelt bestill gjennom hytteleverandør)
  • Finn rett hyttemodell. På Velghytte.no finner du oversikt over ferdighytter fra mange hytteleverandører
  • Bruk entreprenør for å planere tomten
  • La hytteleverandøren føre opp hytten
  • Utfør arbeid du eventuelt skal gjøre selv
  • Lev ut hyttedrømmen!
ANNONSE Hyttebloggen.no
Om Velghytte.no
Slik beiser du terrassen

 

Har du interesse for hytte og hytteliv? Følg oss på Facebook