Logg inn

eller

Logg inn med Google
Logg inn med Facebook
Glemt passord?
Har du ikke en konto? Registrer deg
Reistrer deg

Her kan du registrere en bruker. Når brukeren er opprettet kan du velge om du vil være registrert som privatperson eller opprette en bedriftskonto.

eller

Gå videre med Google
Gå videre med Facebook
Har du allerede en konto? Logg inn

Velghytte.no © 2022

x
Hvilken ferdighytte bør du velge?

Hvilken ferdighytte bør du velge?

10/6/2018

Mange drømmer om hytte på fjellet eller ved vannet. Hyttedrømmen kan noen ganger virke utilgjengelig på grunn av lange byggeprosesser, men en ferdighytte kan ofte spare deg for mye penger og venting.

 

Ferdighytte fra ferdighytteprodusent

Det finnes mange leverandører av ferdighytter. De fleste leverandørene tilbyr en rekke hyttemodeller som de kan levere. Vegger og større elementer av hytten blir da produsert ved en fabrikk før den settes sammen på tomten. Ofte kan en på denne måten få levert store deler av hytten på bare noen uker. 

Det er viktig å sjekke om hytteprodusenten er et seriøst selskap og leverer det de skal. Sjekk gjerne produsenten på velghytte.no, eller hør med venner og bekjente.

Hytteleverandørene opererer med mange ulike priser. Sjekk nøye opp i hva du får for det du betaler. De fleste viser pris fra ferdig planert tomt. Noen har egne priser for råbygg og nøkkelferdig, mens andre også kan levere byggesett. Det er også varierende hvor omfattende en definerer nøkkelferdig. Gjør en grundig jobb med å finne ut hva som er inkludert. Pass også på at du ikke tar unødvendige besparelser på noe du kommer til å angre på. Ofte er det mye dyrere å oppgradere i etterkant. 

Alt i ett

Noen ferdighytteprodusenter har samarbeid med utbyggere i ulike regioner. Da kan du bestille hytte og tomt fra samme leverandør, og er du heldig med leverandøren vil det kreve minimalt med oppfølging. I mange tilfeller vil det likevel være lurt å følge prosessen tett, for å sørge for å få det slik du vil, og unngå ubehagelige overraskelser underveis i prosessen. 

Byggmester

Noen ganger kan det lønne seg med en lokal byggmester. Spesielt dersom du har store krav til egne tilpasninger. En ferdighytte kan tilpasses på mange måter, men blir det for mye kan det være lurt å sjekke om en byggmester kan gjøre jobben direkte på stedet. Da gjerne i samarbeid med en arkitekt. 

Fremgangsmåte

Her er stegene du bør følge fra idé til ferdig hytte:

  • Velg ditt hyttefelt. På Velghytte.no kan du se hvilke felt som passer for deg.
  • Kjøp en tomt (eventuelt bestill gjennom hytteleverandør)
  • Finn rett hyttemodell. På Velghytte.no finner du oversikt over ferdighytter fra mange hytteleverandører
  • Bruk entreprenør for å planere tomten
  • La hytteleverandøren føre opp hytten
  • Utfør arbeid du eventuelt skal gjøre selv
  • Lev ut hyttedrømmen!
Flere artikler