Hyttemat

Planlegger du hytteferie i påsken? For mange er måltidene en av de viktigste faktorene for en vellykket hyttetur. Men hvilken mat bør du velge?

Å komme bort fra hverdagen gir ofte mer tid til å lage mat, men ikke alle ønsker å bruke tiden på å leke gourmetkokk. Med noen ekle triks kan du lage fantastiske måltid som kan imponere både svigermor og bestemor.

Ferdigpakker fra butikken

De siste par årene har dagligvarebutikkene kommet med en rekke nye produkter som gjør matlagingen enklere. Alt fra ferdige sauser og super til potetstappe og fersk pasta. Spesielt innen sauser og tilbehør er det kommet veldig mange gode alternativer den siste tiden. Toro-suppe kan fungere greit noen ganger, men ferdiglaget saus av kvalitet gir en helt annen smaksopplevelse. Ta en tur i din dagligvarebutikk og se hvilke ferdigvarianter som er tilgjengelig. 

Enkle måltider med høy standard

Her er et lite utvalg gode og enkle retter til hytteturen:

Blomkålsuppe

  • Ferdig blomkålsuppe fra Rema 1000
  • 1 blomkål - deles, kokes og legges i suppa
  • Bacon, ferdigstekt i pakker eller 
  • 1 godt brød/rundstykker med smør som tilbehør

Pizza

  • Fersk deig i rull eller pizzadeig med surdeig som kan kjevles ut
  • Pizzafyll fra Peppes eller dagligvarehandelens eget merke
  • Ost, gjerne ferdig raspet
  • Skinke (smårettskinke i strimler eller vanlig), pepperoni, biff eller annet tilbehør
  • Grønnsaker - her velger du selv, kanskje ulike soner på pizzaen
  • Rømmedressing på boks (eller Coop sin hvitløksdressing på tube - den smaker veldig godt!)
  • Krydder - gjerne oregano

Kjøttboller i brun saus

  • En pakke stekte kjøttboller
  • Brun saus, enten fra base, ferdigsaus eller gjerne hjemmelaget
  • Ferdigkokte poteter, eller kok poteter på hytta om du har tid

For deg som faktisk vil leke gourmetkokk

Et av de viktigste triksene for å lage god mat er noe de fleste kan klare: kjøpe gode råvarer. Det trenger ikke være de dyreste varene, men du kommer veldig langt med gode, ferske råvarer. Mange har nesten like godt kjøkken på hytta som hjemme. Derfor er det ofte mulig å følge helt vanlige oppskrifter. Ta gjerne bilde av oppskriftene med mobilen før du drar, så slipper du å ta med deg hele kokeboken. Det finnes mange veldig gode kokebøker. Her er noen gode eksempler:

  • Hverdagsmat - Ole Martin Alfsen
  • Trines Mat 2 - Trine Sandberg

Dessert

Glem ikke desserten. En sunn variant kan være bær eller oppskåret frukt. Eller du kan ta med deg en ferdigpakke med brownies eller pannekaker. Husk å sjekke hva du må legge til, ofte er det nok med et egg.

 

Har du interesse for hytte og hytteliv? Følg oss på Facebook