Lygna er årets hyttefelt i 2018

 Kun 1 time og et kvarters kjøring fra Oslo finner du Lygna. Et spennende område for deg som ønsker hytte uten å reise langt.

I januar avsluttet vi vår konkurranse for å kåre årets hyttefelt i 2018. Vi fikk inn mange bidrag fra hele landet, og vinneren ble Lygna hyttefelt. Den heldige innsenderen kan glede seg over en weekend på fjellet. Vi håper hun får glede av premien, selv om hun sannsynligvis har funnet sitt paradis på fjellet på Lygna.

Akebakke med skibånd ved Lygna

Lygna finner du ved å kjøre riksvei 4 fra Oslo mot Gjøvik. På omtrent 620 meter over havet finner du Lygna hyttegrend like før avkjørselen til fylkesvei 180 mot Hurdal.

Vinterstid kan en glede seg over 200 km maskinpreparerte skiløyper. Området er snøsikkert og har et permanent anlegg for snøproduksjon. Det gir en lang sesong for langrenn. Du finner faktisk sammenhengende skiløyper helt til Nordmarka og Romeriksåsene.

I nærheten av hyttefeltet finner en Lygna Skisenter, et regionanlegg for langrenn og skiskyting. Anlegget ble opprustet til ski-NM i 2017 og har derfor nye og gode fasiliteter. Både stadion og skiskytterareanen er belyst, noe som gir totalt 10 km med lysløyper i området.

Midt i hyttefeltet er det nylig bygget en 180 meter lang akebakke, med et 105 meter langt skibånd. Bakken er et spennende alternativ for store og små, siden det ikke er skiheiser på Lygna. Nærmeste skisenter er Hurdal skisenter, 35 minutters kjøretur i østlig retning. Der finner du 4 skiheiser, med t-krok og skålheis.

Sommerstid finner du mange turstier, sykkelstier, fiskevann og mulighet for jakt.

En kan også finne hotell og campingplass på Lygna. Hotellets kro skal være kjent for sin gode mat, med spennende lokalmat og elgkjøtt fra nærområdet. Ved hotellet finner en også bensinstasjon og hurtigladestasjon. Dette sentrumsområdet ligger idyllisk til ved Lygnatjernet.

Utbygger av feltet er Brandbu og Tingelstad Almenning, som har bygget ut infrastrukturen i området. Almenningsbestyrer Lars Olav Jensen kan fortelle at den første hytten i hyttefeltet ble bygget i 2006. Siden den gang har feltet vært utbygget i flere etapper, og totalt er det klargjort 158 tomter. Feltet består av tre ulike byggetrinn, kalt felt 1, 2 og 3.

Til nå er det bygget omtrent 80 hytter i hyttefeltet. Det er fremdeles ledige tomter i området, og utbygger er også i gang med å regulere nye felt i området. Jensen kan fortelle om høy aktivitet, med igangsetting av nye hytter hver uke.

Like sørvest for Lygna finner en Lygnalia hyttefelt, et annet hyttefelt i samme område. Lygnalia har ikke samme nærhet til sentrumsområdet og stadion, men er tilknyttet via de preparerte skiløypene.

Vi gratulerer Lygna hyttefelt med tittelen Årets hyttefelt 2018! 

Du finner mer informasjon om Lygna hyttefelt på Velghytte.no, eller på utbyggers nettside www.hyttetomterlygna.no.

 

Har du interesse for hytte og hytteliv? Følg oss på Facebook