Logg inn

eller

Logg inn med Google
Logg inn med Facebook
Glemt passord?
Har du ikke en konto? Registrer deg
Reistrer deg

Her kan du registrere en bruker. Når brukeren er opprettet kan du velge om du vil være registrert som privatperson eller opprette en bedriftskonto.

eller

Gå videre med Google
Gå videre med Facebook
Har du allerede en konto? Logg inn

Velghytte.no © 2022

x

Stor interesse for hytter

10/1/2018

Mange drømmer om egen hytte. Det er nesten en halv million hytter i Norge. Interessen ser ikke ut til å bli mindre.

 

Tidligere var hytter ofte små med lav standard. Det var ikke uvanlig med utedo. De siste 10-20 årene har dette endret seg drastisk. Mange ønsker et andre hjem der de kan restituere og slappe av. Komfort får stadig større betydning.

Mange velger nå å bo trangere, enten i leilighet eller rekkehus, og heller kjøpe seg hytte for å leve ut drømmen om enebolig. Hytten brukes nå gjerne gjennom hele året, fremover sommermånedene ved sjøen, eller midtvinters på fjellet. Å ta helgen på hytten blir stadig mer vanlig.

Beliggenheten har mye å si. Noen ønsker en hytte med kort kjøretid for å kunne bruke den mest mulig. Enkelte har så kort vei at det er mulig å ta en ettermiddag på hytten. Andre er mer opptatt av å komme seg lagt bort for å kunne slappe ordentlig av. Høyfjellet er ofte noen timer unna, og da blir en helgetur ofte den korteste perioden det er mulig å reise.

Det finnes hytter i mange ulike former og områder, men det er ofte vanlig å dele hyttene inn i to grupper, på fjellet eller ved sjøen. Mange har tydelige meninger om hva som er best, og valg av hyttefelt finnes da ofte naturlig fra dette. Men det er heller ikke uvanlig at familien er delt i forhold til hva som er det beste. Det kan skape konflikter, men kan for noen løses med å skaffe seg to litt mindre hytter, en på fjellet og en ved sjøen. 

Mange vil også klare seg greit med å leie hytte. Da har en større fleksibilitet og variasjon i forhold til hvor en vil reise i feriene. Samtidig er det mange som ikke finner den samme roen i noen andre sin hytte.

På Velghytte.no vil vi prøve å gi deg den innsikten og de verktøyene du trenger for å ta et godt valg!

Flere artikler