Logg inn

eller

Logg inn med Google
Logg inn med Facebook
Glemt passord?
Har du ikke en konto? Registrer deg
Reistrer deg

Her kan du registrere en bruker. Når brukeren er opprettet kan du velge om du vil være registrert som privatperson eller opprette en bedriftskonto.

eller

Gå videre med Google
Gå videre med Facebook
Har du allerede en konto? Logg inn

Velghytte.no © 2022

x
TEST: Mira Racks skioppheng for langrenn og alpint

TEST: Mira Racks skioppheng for langrenn og alpint

11/15/2018

Mira Racks er et solid bygget skistativ til en god pris. Flere varianter gjør at stativet passer inn de fleste steder.

Solide kvalitetsdeler er det første inntrykket vi sitter med når vi åpner esken med skistativet fra Mira Racks. Produktet krever noe montering, men det gjøres raskt og enkelt. Så lenge du ikke har for bred skiftenøkkel, da avstanden mellom mutter og stativ var noe smal.

Mira Racks kommer i tre ulike former, hver i tre ulike farger. En kan velge mellom hvit og svart, eller en galvanisert zinkfarget utgave. Vi skulle gjerne sett en rødlakkert variant også, som matcher øvrig utstyr i skiboden.

De to dype stativene gir to eller fire skistativer, med en eller to pinner under for å henge staver. Disse er helt klart de dypeste produktene i testen, og er et godt alternativ om du ønsker å utnytte dybden mest mulig.

En kan også velge en bred versjon, som også kan monteres i taket. Vi liker godt den fleksibiliteten.

Den enkle pinnen i midten fungerte godt som stavholder. Den gjorde at stavene ikke kom i veien for skiene. At stangen er liten og smal gjør at en også kan tre den lille løkken som ofte finnes på stavene direkte inn. Da sitter stavene ekstra godt på plass.

For å få festet skøyteski følger det med en trepinne som festes med strips. Vi synes denne løsningen var litt for enkel og lite elegant. Løsningen gir ikke nok feste til at skiene kan presses oppover, og dermed hviler de fort på skituppene. Selv med pinnen på plass var det bare såvidt våre skøyteski holdt seg på plass, og belastningen på skituppene ble dermed mer enn vi var komfortabel med. Vi ønsker oss en bedre løsning på dette, gjerne med en foring av gummi.

Skal du henge opp mange alpinski er den solide utførelsen av dette stativet en stor fordel. Stativet holder lett på plass flere par med tunge ski, der de andre stativene begynner å gi etter.

Den brede versjonen kan også monteres i taket

Vi savner plastdeksler i matchende farge for å dekke til mutrene. Treskruene som følger med kan også være litt voldsomme for enkelte vegger, selv om vi har forståelse for at en så tungt system må festes godt. At det er så avhengig av ett bestemt festepunkt reduserer også fleksibiliteten og plasseringsvennligheten til produktet.

​Produkt ​Pris ​Pris per langrennsski
​W2 hvit​1490,-​83,-
​W4 hvit​2290,-​64,- (testens billigste)
​W2C hvit​1490,-​83,-
​W2 galvanisert​1740,-​97,-

Konklusjon

Mira Racks er det mest solide systemet i denne testen, noe som er en stor fordel om du skal henge opp mange alpinski. De største variantene av produktet gir også den laveste prisen per ski i testen. Vi liker godt den solide konstruksjonen og den enkle, men elegante løsningen for skistaver. Det som trekker ned er løsningen for skøyteski og enkelte visuelle detaljer. Mira Racks er en god løsning for mange og har testens billigste løsning for mange ski. Vi gir derfor systemet vårt anbefalt-stempel.

Testen er en uavhengig test gjennomført av Velghytte.no. Eventuelle skistativ som produsenten har stilt til disposisjon er sendt tilbake etter at testen var utført.

 

Flere artikler